Премиерът на Индия Нарендра Моди обяви, че ще постави Пакистан в

...
Премиерът на Индия Нарендра Моди обяви, че ще постави Пакистан в
Коментари Харесай

Индия заплашва Пакистан с пълна изолация

Премиерът на Индия Нарендра Моди разгласи, че ще постави Пакистан в цялостна изолираност, откакто през вчерашния ден при гърмеж в Кашмир починаха 46 индийски бойци, оповестяват от Би Би Си. 

Индийското държавно управление упреква Пакистан за нападението - едно от най-сериозните в последните десетилетия - и това ускорява напрежението сред нуклеарните съперници. Отговорност пое пакистанската ислямистка формация " Джаиш е Мохамад ". Индийското държавно управление упреква Пакистан, че не се оправя с нея. Индия приканва за наказания против групировката и желае нейният водач Масуд Азхар да бъде включен като терорист от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

" Ще дадем отговарящ отговор. Нашият комшия няма да може да ни дестабилизира ", съобщи Моди, откакто прикани съветниците си по сигурността да обмислят отговор на офанзивата, която провокира яд и апели за отмъщение в обществените медии.

По думите на федералния министър Арун Джайтли Индия ще предприеме „ всички вероятни дипломатически стъпки “, с цел да приключи връзките на Пакистан с интернационалната общественост.

Индия ще анулира и статута на най-облагодетелстваната нация на Пакистан - специфична привилегия за търговия, предоставена през 1996 година

Пакистан отхвърля обвиняванията, че е виновна за случилото се, а управляващите настояват, че са съществено загрижени.

Кашмир е район, обитаем най-вече с мюсюлмани, който е в сърцето на десетилетията неприязън сред Индия и Пакистан. Двете страни ръководят елементи от района, като претендират, че цялата територия е тяхна.

В случая се намеси и Белият дом посредством изказване с апел Пакистан " да приключи неотложно поддръжката и убежището, предоставено на всички терористични групи, настоящи на нейната почва ". Нападението ускорява решимостта на Съединени американски щати да ускори съдействието с Индия за битка с тероризма, се споделя в текста.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР